ÉletútÜdvözlöm az oldalon

Családom

1968-ban születtem Hajdúböszörményben, azóta is itt élek - ma már családommal. Feleségem, Kissné Dr. Tresánszki Zsuzsanna szociálpedagógus, jogász. Két kislányunk van: Csenge 2003-ban, Dorottya 2007-ben született..

Tanulmányaim

Általános és középiskoláimat helyben végeztem, majd a debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskolán szereztem diplomát. 1996-ban elvégeztem a Kossuth Lajos Tudományegyetem művelődési és felnőttképzési menedzser szakát.

 

1968-ban születtem Hajdúböszörményben, azóta is itt élek - ma már családommal. Feleségem, Kissné Dr. Tresánszki Zsuzsanna szociálpedagógus, jogász. Két kislányunk van: Csenge 2003-ban, Dorottya 2007-ben született.

Tanulmányaim

Általános és középiskoláimat helyben végeztem, majd a debreceni Kölcsey Ferenc Tanítóképző Főiskolán szereztem diplomát.
1996-ban elvégeztem a Kossuth Lajos Tudományegyetem művelődési és felnőttképzési menedzser szakát.

Munkahelyek - Közéleti tevékenység

1991-92-ben a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Főiskolai Karán könyvtárosként dolgoztam. 1992-ben pályázat útján a Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont vezetője lettem.

Munkatársaimmal új rendezvényeket, fesztiválokat honosítottunk meg a városban, amelyeken több tízezer látogatót, vendéget fogadtunk az ország szinte valamennyi részéréről és határainkon túlról is.
Egyik alapítója és vezetője voltam Hajdúböszörmény és a megye első magánrádiójának, a Keleti Főcsatornának. Természetesen mindezek nem egyetlen ember erőfeszítéseinek eredményei: kivétel nélkül csapatmunka áll mögöttük. Ehhez kellett az a szellemi bázis, amely a '90-es években kialakult városunkban.

1998-ban helyi képviselő lettem, s Önkormányzat Képviselőtestülete Hajdúböszörmény Város alpolgármesterévé választott.

A 2002-es parlamenti választásokon a Fidesz  és az MDF támogatásával országgyűlési képviselővé választottak.
2006-ban Hajdú-Bihar Megye 9. Választókerületében (Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás) ismét országgyűlési képviselővé választottak.

Szoros, élő kapcsolatot tartok fenn a város civil szervezeteivel és egyesületeivel.
1984 óta énekelek a Városi és Pedagógus Kórusban, 2002 óta a Parlament "Szená-torok" nevű énekkarában is. Alapítója, 1995 és 1999 között elnöke voltam a Pál Utcai Fiúk miniszteri díjjal kitüntetett Hajdú You Do Ifjúsági Klubnak. Két évig elnökként dolgoztam a hajdúböszörményi Önkéntes Tűzoltóságnál.

Fontosnak tartom, hogy 1998 és 2002. között kormányzati kapcsolataink révén a böszörményi emberekkel közösen évtizedek óta várt fejlesztéseket indíthattunk el és valósíthattunk meg városunkban.
Elkészült mindannyiunk régi álma, a megye egyik legszebb és legmodernebb Fedett uszodája, s elkezdődött a strandfürdő teljes átalakítása.


Bővítettük a Fazekas Gábor Idősek Otthonát, modern középiskolai kollégiumot építettünk, gyermekeink örömére óvodai tornaszobákat adtunk át. 1990 óta ebben a ciklusban épültek először Hajdúböszörményben önkormányzati lakások.
A szennyvízprogram révén a város több mint 3000 ingatlanja kapcsolódott a hálózathoz, a hulladéklerakóval az uniós követelményekhez igazíthattuk elavult szeméttelepünket.


Az említett beruházások értékét növeli, hogy azokat nem csupán a helyi adófizetők pénzén, hanem mintegy öt és fél milliárd forintos pályázati támogatásból építettük meg, komoly vagyonnal gazdagítva városunkat.

image

Küldetésünk

Az elmúlt 8 év alatt a FIDESZ-es vezetésű város soha nem látott fejlődést produkált. Reméljük, Önök is így látják.
A beruházások által településünk vagyona mintegy 16 milliárd forinttal gyarapodott. A sikeres pályázatokon elnyert összegekkel és önerőből olyan, évtizedek óta húzódó fejlesztéseket valósítottunk meg, ami eddig egyetlen korábbi testületnek sem sikerült.

image

Törekvésünk

Fő törekvésünk az volt, hogy a településrészek arányosan gyarapodjanak azért, hogy városunk minél otthonosabb és élhetőbb legyen mindannyiunk számára.

image

Csecsemőtől a szépkorúig

A beruházások mellett nem feledkeztünk el a kulturális, sport és szabadidős programok támogatásáról, az intézmények fejlesztéséről, a városban működő civil szervezetek tevékenységének segítéséről sem.