Sajtótájékoztatót tartott a Város napja alkalmából Kiss Attila polgármester, a városháza Bocskai-termében, szeptember 8-án. Bővelkedik programokban a szeptember 10-15. közötti időszak.

 

A polgármester elmondta, hogy az ünnepi időszak nyitányaként átadják a Városházára telepített napelemes rendszert. Az új technológiával minimálisra csökkenthető az épület energia felhasználása. A programok között szerepel Horváth Tamás fotóművész kiállítása, és a fiatalon elhunyt Molnár Gábor emlékkiállítása. A Bocskai téren szeptember 11-én, 21 órától megtartják a Hajdúhéten elmaradt tűzijátékot.

Szombaton a Hajdúsági Kenyérünnep és Kemencés Nap, illetve kertbarátkör kiállítása várja az érdeklődőket.

A sajtótájékoztató időpontjáig hat testvérváros jelezte részvételét az ünnepségen, az ő köszöntésük sem marad el.

A Város napján, szeptember 13-án a díszpolgárokat bemutató falat avatnak fel a Városházán. A közös felvonulást követően, a Bocskai téren tartandó ünnepi képviselő-testületi ülésen vehetik át az elismeréseket, az arra érdemesek. Tiszteletükre, Péter Bence zongoraművész hangversenyével zárul a nap.
A rendezvények sora „ A Hajdúkerület büntető bíráskodásától, a kádári megtorlásokig” címet viselő történelmi konferenciával zárul, szeptember 15– én – zárta gondolatait a polgármester.

gargya