A város vezetői rendszeresen megtekintik a folyamatban lévő beruházásokat. Elsőként Kiss Attila polgármester és Fórizs László alpolgármester a Középkert utcai csapadékvíz-elvezető rendszer építésének helyszínén járt a polgármesteri hivatal munkatársaival, október 9-én.

 

A területen hosszú idő óta problémát jelent a csapadékvíz elvezetése. Az elmúlt években a fő gerincvezetéket már elkészítették a Külső-Hadházi utcán, amelynek köszönhetően megtörténhet az utca bekötése a rendszerbe. A fejlesztés egy részét a Start Munkaprogram keretében végzik, míg a gépi munkákat pedig vállalkozó bevonásával oldják meg.

– A Középkert utca szélső házában lakom. A csapadékvíz rendszeresen elém folyt, és a kertemben is megállt – fogalmazott Gellén Péterné. Nagyon vártam a megoldásra– mondja mosolyogva a lakos. Örülök, hogy „úgy megyünk” a télnek, hogy nem bokáig érő vízben kell majd közlekednünk.

A helyszíni bejárás október 13-án, a Városkert utcai zöldségfeldolgozóban folytatódott, ahol a mintegy 33 millió forintból megvalósult, szeptember eleje óta működő üzemet tekintették meg a város vezetői. A telephelyen a Start Munkaprogram keretében, megtermelt zöldségeket dolgozzák fel.

bertalan